Behandelingen

Tandplak die langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan verkalken Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral net boven of onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald Als er eenmaal tandsteen is gevormd, kan dit weggehaald worden door een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. De trillingen zorgen ervoor dat het tandsteen los trilt.

Door het eten en drinken van bepaalde voedingswaren en het roken van sigaretten verkleuren de tanden. Door de tanden te bleken is het mogelijk wittere tanden te verkrijgen. Helaas is echter niet elk gebit even geschikt om te bleken, graag geef ik u advies over de mogelijkheden bij uw gebit.

Ik verricht de meest voorkomende tandartsbehandelingen zelf en ik werk zeer nauw samen met specialisten in de orthodontie, mond- kaak en aangezichtschirurgie, implantologie, endodontie en parodontologie. Hieronder vindt u een selectie van beschrijvingen van relatief veel voorkomende tandartsbehandelingen.

De periodieke controle is een van de belagrijkste tandartsbehandelingen. Regelmatige controles zijn essentieel om eventuele problemen zoals bijvoorbeeld cariës (tandbederf) op te sporen en te verhelpen. Indien gewenst wordt via het tandartsprogramma na zes maanden een recall gestuurd.

Een kunstgebit is een uitneembare prothese ter vervanging van verloren tanden en kiezen. Het is mogelijk om een volledig of gedeeltelijk kunstgebit te dragen. Afhankelijk de staat van uw gebit zullen wij de meest geschikte prothese aan u voosrstellen

Als een of meerdere tanden in zeer slechte staat verkeren kan het plaatsen van een kunstmatige kroon- of brug een goede keuze zijn. Een kunstmatige kroon is een kapje van keramiek dat aan een omslepen tand of kies wordt vastgecementeerd. Een brug is een soortgelijke constructie, maar zit vast aan meerdere pijlers.

Nieuw ! Ideale oplossing !

Esthetiek zonder grote ingreep

Flinterdunne FACINGS, een schelpje net als een lens, digitaal vervaardigd met de nieuwste 3D-technologie. Geen verdoving nodig Wanneer : schade aan de tanden, verkleuringen, slijtage of indien de tanden esthetisch ongelijk zijn.

Foto voor en na het plaatsen van facings :