Samenwerking

Een wortelkannaalbehandeling heeft als doel om ontstoken zenuwweefsel geheel te verwijderen. Dit kan namelijk niet uit zichzelf genezen. De tand of kies wordt opengemaakt zodat het ontstoken weefsel verwijderd kan worden. Vervolgens wordt het hele wortelkanaal gereinigd en gevuld.

Al vanaf heel jonge leeftijd zijn de kids welkom in de praktijk. Tijdens de gebitscontrole van de kinderen geef ik advies over het poetsen en de voeding, maar bijvoorbeeld ook over het eventuele "tutten" of "duimen". Ik controleer of er gaatjes zijn, of de wisseling goed verloopt, of alle tanden aanwezig zijn en of de stand van de tanden goed is. Het is van belang dat een gebitscontrole twee maal per jaar wordt uitgevoerd zodat gaatjes vroegtijdig opgespoord en behandeld kunnen worden

Wanneer een tand of kies verloren gaat, is het mogelijk de verloren functie te herstellen door middel van een implantaat. Een implantaat vervangt de afwezige tandwortel door middel van een schroefje die in de kaak wordt gebracht. Nadat deze is ingegroeid kan er een kroon, brug of overkappingsprothese op vervaardigd worden.